środa, 12 lipca 2017

Sezon grillowy w pełni, dlatego warto korzystać. Dla mniej najlepsze są zawsze szaszłyki na grilla z kurczaka, ponieważ nie są, aż tak ciężko strawne jak kiełbasa czy karkówka, no i zawierają warzywa. 

Jeżeli lubicie kurczaka to polecam wam spróbować również inne moje przepisy:
Kurczak barbecue 

Szaszłyki z kurczaka na grilla składniki
500 g piersi z kurczaka
1/2 dużej lub 1 mała cukinia
1 duża papryka
1 duża czerwona cebula
1 łyżka sosu worcestershire
1 łyżka oregano


Szaszłyki z kurczaka na grilla wykonanie:
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy papryką ostrą i słodką, oregano i sosem worcestershire, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, mieszamy i zostawiamy na około 3 godziny w lodówce. Warzywa oczyszczam i myjemy, cukinię kroimy w plasterki, paprykę i cebulę w dużą kostkę. Nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków. Podczas smażenia pamiętajmy aby nasze szaszłyki często obracać. 

Post a Comment: